El viatge del fotó que caminava pel carrer

(versión en español al final)
Hola, sóc un fotó i el meu nom és Josep. Fa un temps jo rondava pel barri jueu de Barcelona. Ara sóc, en certa manera, representant un color al segon prestatge de l'estanteria d'una casa.

M'explico. Jo anava tranquil fent un passeig a tota pressa, a uns tres-cents mil kilòmetres per segon, pel barri Jueu de Barcelona. De sobte vaig sentir un fotògraf que li deia a la seva parella: "Posa't aquí, mira, el mapa que portes a la mà, així, arrepenja't a la paret. Puja el peu, aquest no, l'altre". Em vaig despistar mirant la noia, que era molt guapa, i, de sobte, plam, vaig rebotar contra la seva cara i vaig anar directe cap al fotògraf.

Us poso la imatge del que hauria vist en aquell moment si m'hagués girat i no fós perquè vaig topar amb el vidre de l'objectiu de la càmera del fotògraf.



Un cop vaig adonar-me que havia xocat amb el vidre de la càmera del fotògraf vaig veure que, com a bon fotó que sóc, no em quedava allà estampat sino que anava atravessant diferents vidres, objectiu endins, canviant de direcció una i altra vegada. En algun moment havia de parar. 

Com que la noia era molt molt maca, jo no era, de fet, l'únic fotó que m'havia despistat. Érem moltíssims i tots estavem patint aproximadament les mateixes conseqüències de la badada. Alguns es van quedar enrera per xocar amb una espècie de paret amb un forat enorme que variava de diàmetre.


Els que anaven per davant meu van xocar i rebotar, aquest cop sí, amb un mirall enoooorme. Un mirall molt gran que els apartava del camí recte però, després de dos o tres rebots més, els portava a la llibertat. 
Just quan jo anava a xocar, el mirall es va aixecar i vaig continuar en la mateixa direcció i sentit en el que anava i vaig pensar que m'estampava contra una cortina gegant.
Per sort, a l'ultim moment, la cortina es va obrir i vaig entrar a una sala enorme amb molts, i quan dic molts vull dir molts, calaixets. Ningú em va dir on m'havia de posar així que em vaig deixar caure en el primer que vaig trobar. 
Oh, allà s'hi estava molt bé, molt còmode. La comoditat, però, no va durar gens, ja que, a l'estil jacuzzi japonès de sala barata, allà erem molts fotons, apretadets i tocant-nos els uns altres. Sense marranades, però.

Va arribar un punt que no era viable estar allà i vam unir forçes per convertir-nos en un paquet d'electricitat, alt i fort, poc potent però que anava tirant, fent milles. Vam caminar per uns cables de colorins, ara cap aquí, ara cap allà, ara giro ara tombo, fins que finalment vam arribar a destí i un senyor molt amable ens va donar un pinzell i ens va dir: "Ei vosaltres, pinteu aquí un 233 de color verd, que sou molts i teniu més força". El grup del costat dret va pintar el 255 de color blau. El senyor encarregat del grup de l'esquerra va pintar un zero de color vermell, ja que a ell no l'ajudava ningú.

Vist des de lluny, allò era preciós: una paret plena de números i colors. Formàvem una imatge, ens va dir un fotó que tenia contactes amb l'exterior. No sabíem quina, però formàvem una imatge molt gran i maca.
D'aquí ens han anat comentant diversos contactes d'alguns amics fotons que aquella imatge va anar a parar a una editorial, Cossetània creiem que es diu, i que una dissenyadora anomenada Marta li va posar unes lletres a sobre. Corren rumors que des d'allà van acabar imprimint la imatge, juntament amb les lletres i altres elements i van formar el que s'anomena "llibre", en el món dels humans. 
Avui és el dia en que tenim una cita amb el fotògraf (ens ha costat trobar molt el seu telèfon) perquè l'anomenat llibre ja ha sortit a mercat. Està content d'haver rebut la nostra trucada i ens el vol ensenyar.
Truquem al seu timbre i tots els fotons estem molt nerviosos. Seiem al seu menjador, ell es dirigeix a l'estanteria, treu el llibre del segon prestatge i quan mirem veiem que la imatge és la noia guapa del barri Jueu, la que ens ha portat fins aquí. La sala s'omple d'emocions i aplaudiments. Som uns fotons feliços.

Abel Pau. www.abelpau.com

Fonts: els gràfics són extrets d'una cerca a google.
Versión en español

Hola, soy un fotón y mi nombre es Josep. Hace un tiempo yo rondaba por el barrio judío de Barcelona. Ahora estoy, en cierto modo, representando un color en el segundo estante de la estantería de una casa.

Me explico. Yo iba tranquilo dando un paseo a toda prisa, a unos trescientos mil kilómetros por segundo, por el barrio Judío de Barcelona. De pronto un fotógrafo que le decía a su pareja: "Ponte aquí, mira, el mapa que llevas en la mano, así, apoyate a la pared. Sube el pie, este no, el otro". Me despisté mirando la chica, que era muy guapa, y, de repente, plam, reboté contra su cara y fui directo hacia el fotógrafo.

Os pongo la imagen de lo que habría visto en ese momento si me hubiera girado y no fuera porque me topé con el cristal del objetivo de la cámara del fotógrafo.


Una vez me di cuenta de que había chocado con el cristal de la cámara del fotógrafo vi que, como buen fotón que soy, no me quedaba allí estampado sino que iba atravesando diferentes cristales, objetivo adentro, cambiando de dirección una y otra vez. En algún momento tenía que parar.


Como la chica era muy muy bonita, yo no era, de hecho, el único fotón que me había despistado. Éramos muchísimos y todos estábamos sufriendo aproximadamente las mismas consecuencias del despiste. Algunos se quedaron atrás para chocar con una especie de pared con un agujero enorme que variaba de diámetro.


Los que iban por delante de mí chocaron y rebotaron, esta vez sí, con un espejo enoooorme. Un espejo muy grande que los apartaba del camino recto pero, después de dos o tres rebotes más, los llevaba a la libertad.

Justo cuando yo iba a chocar, el espejo se levantó y continué en la misma dirección y sentido en el que iba y pensé que me estampaba contra una cortina gigante.

Por suerte, en el último momento, la cortina se abrió y entré en una sala enorme con muchos, y cuando digo muchos quiero decir muchos, cajones. Nadie me dijo donde me tenía que poner así que me dejé caer en el primero que encontré.

Oh, allí se estaba muy bien, muy cómodo. La comodidad, sin embargo, no duró nada, ya que, al estilo jacuzzi japonés de sala barata, allí éramos muchos fotones, apretaditos y tocándonos los unos con los otros. Sin marranadas, sin embargo.

Llegó un punto que no era viable estar allí y unimos fuerzas para convertirnos en un paquete de electricidad, alto y fuerte, poco potente pero que iba tirando, recorriendo millas. Caminamos por unos cables de colorines, ahora hacia aquí, ahora hacia allá, ahora giro ahora sigo recto, hasta que finalmente llegamos a destino y un señor muy amable nos dió un pincel y nos dijo: "Eh vosotros, pintad aquí un 233 de color verde, que sois muchos y tenéis más fuerza". El grupo del lado derecho pintó el 255 de color azul. El señor encargado del grupo de la izquierda pintó un cero de color rojo, ya que a él no le ayudaba nadie.

Visto desde lejos, aquello era precioso: una pared llena de números y colores. Formábamos una imagen, nos dijo un fotón que tenía contactos con el exterior. No sabíamos qué, pero formábamos una imagen muy grande y bonita.

De aquí nos han ido comentando varios contactos de algunos amigos fotones que esa imagen fue a parar a una editorial, Cossetània creemos que se llama, y que una diseñadora llamada Marta le puso unas letras encima. Corren rumores de que desde allí acabaron imprimiendo la imagen, junto con las letras y otros elementos y formaron lo que se llama "libro", en el mundo de los humanos.

Hoy es el día en que tenemos una cita con el fotógrafo (cuyo teléfono nos ha costado mucho de encontrar) porqué el llamado libro ya ha salido a mercado. Está contento de haber recibido nuestra llamada y nos lo quiere enseñar.

Llamamos a su timbre y todos los fotones estamos muy nerviosos. Nos sentamos en su comedor, él se dirige a la estantería, saca el libro del segundo estante y cuando miramos vemos que la imagen es la niña bonita del barrio Judío, la que nos ha llevado hasta aquí. La sala se llena de emociones y aplausos. Somos unos fotones felices.

Abel Pau. www.abelpau.com

Fonts: los gráficos se han extraído de una búsqueda en google.
 

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes