Trucs i recomanacions de Google Drive, el teu USB online

Google Drive m'encanta i m’he adonat que cada vegada l’utilitzo més. Escriure documents que sempre els tinc a mà, consultar informació des del mòbil, enviar documents adjunts enormes per correu electrònic, etc.


Si fa temps que no utilitzes Google Drive dóna-li una altra oportunitat, ha millorat molt!!!




Mòbils i tauletes (Android, iPhone, iPad,...)



Un dels grans avantatges de Google Drive és que des del mòbil o tauleta podem consultar, compartir i penjar qualsevol document gairebé igual com ho fem des del PC. Només cal descarregar l’aplicació gratuïta de Google Drive per Android o iOS.




Si volem crear documents nous, obrir documents en format Office o editar offline necessitarem instal·lar també cada aplicació per separat. Per Android aquí teniu l’accés a l’aplicació de Documents (Word), Full de càlcul (Excel) o Presentacions (PowerPoint).


Els que preferiu iOS (iPhone, iPad) Google ha fet les mateixes aplicacions de Documents, Full de càlcul o Presentacions per iOS.


Totes les aplicacions són gratuïtes i de Google. Aquestes aplicacions substitueixen QuickOffice, aquí un article que parla del tema.


Truc per Google Chrome



Des del PC podem utilitzar Google Drive des de qualsevol navegador però des del Chrome funciona millor i més ràpid. A més, hi ha una nova extensió que permet veure i editar qualsevol document d'Office (Word, Excel o PowerPoint) sense necessitat de tenir Office instal·lat a l’ordinador.





Un cop tingueu l’extensió instal·lada, s’obriran en Chrome els fitxers d’Office de Gmail o Google Drive. També podeu arrossegar els fitxers d’Office que tingueu en local al vostre ordenador i editar-ho en Chrome.


Podeu tornar a desar cada fitxer en el seu format original o convertir-lo al format de Google. Els formats que accepta són: doc, docx, xls, xlsx, ppt o pptx


Hi ha moltes extensions interessants en Chrome per a Google Drive:
  • Lucidchart: - La forma més fàcil de dibuixar organigrames, maquetes, UML, mapes mentals i d'altres.
  • PDF Mergy: Permet combinar arxius PDF amb un simple arrossegar i deixar anar.
  • Desa a Google Drive: Desa el contingut web i les captures de pantalla directament a Google Drive.
  • Inici.info: configura que s’obri la web d’inici.ino en obrir nova pestanya en Chrome; així teniu Google Drive i molt més a un cop de clic ;-)
  • més extensions aquí

Truc per enviar adjunts fins a 10 GB per correu electrònic



Google Drive s’ha integrat en Gmail i ara és molt còmode enviar qualsevol fitxer per gran que sigui. Quan escrivim un correu nou, si ens fixem a sota, ara hi ha la icona de Google Drive (1). Un cop seleccionada la icona només cal arrossegar el fitxer que volem enviar i ja està (2). Si el fitxer ja el tenim penjat a Google Drive el podrem cercar dins la nostra unitat i compartir-lo directament (3).




Si utilitzem un altre correu electrònic que no sigui Gmail per enviar el fitxer també podem utilitzar l’espai del nostre Google Drive. Primer hem de penjar el fitxer (si no el tenim encara penjat) i després copiar l’enllaç per compartir.

Nota: Hi ha altres maneres d’enviar adjunts, tal com vaig explicar a l’article  “Com enviar 500 MB per correu electrònic”, però actualment ho faig amb Google Drive. Tinc més control de quan esborrar el fitxer del núvol i més fàcil de buscar-ho si ho he de tornar a enviar.



15 GB gratuïtes i truc per ampliar gratuïtament



Google Drive et dóna 15 GB gratuïtes per penjar qualsevol tipus de document però l’espai és compartit amb la resta d’aplicacions de Google (Gmail, Picasa, etc.). Jo utilitzo un truc per ampliar fins a l’infinit aquest espai i va de fàbula, ho podeu llegir a l’article que vaig escriure l’agost de l’any passat: truc per tenir espai il·limitat a Google Drive. Tots els documents al núvol!





Google Drive i inici.info



Des d’inici.info podem accedir o cercar dins el nostre Google Drive d’una manera molt ràpida i senzilla. Tenim diferents opcions



La icona obre el teu Google Drive amb la visualització per defecte (“La meva unitat”)


Si escrivim un text i després cliquem la icona cerca aquest text dins tots els documents del nostre Google Drive

L’estrelleta de la icona permet anar directament als teus documents destacats del teu Google Drive


Si escrivim un text i després cliquem l’estrella de Google Drive cerca aquest text dins els nostres documents destacats.

Els documents destacats (els que posem una estrelleta) és una bona solució per marcar els documents més importants per nosaltres i els que estem treballant en aquest moment per trobar-los fàcilment.



Una característica important de Google Drive és que quan cerquem un text ens cerca dins de documents PDF, DOC, XLS, PPT, etc. Molt útil per trobar el que vulguem!


Nota: Necessitem estar loggats a Google Drive si no ens demanarà la contrasenya. Inici.info no utilitza ni guarda les teves contrasenyes, simplement crea un link genèric (URL) per accedir al teu compte si està obert.




Gerra pel paquet Office



Hi ha una guerra pel paquet d’ofimàtica entre Windows, Apple i Google; una guerra que fins ara ha guanyat Windows però que a poc a poc crec que Google li traurà un part del pastís. Al principi Google Drive era Google Docs, després li van afegir la capacitat d’un Dropbox (USB al núvol) i cada vegada millora més. Ara  les aplicacions per mòbil et permeten obrir i editar qualsevol document; una bona solució, sobretot ara que no sempre estem davant l’ordenador.


Ja sabeu que jo sóc bastant fan dels productes de Google i em podeu criticar que segur que més d’un no n’estarà d’acord.




Articles interessants sobre Google Drive

  • Tutorial Bàsic del Nou Google Drive 2014 Aquest tutorial descriu pas a pas i de forma bàsica, com utilitzar el nou Google Drive 2014, i així, beneficiar-te de les seves interessants eines col·laboratives, especialment si treballes amb equips remots i de forma autònoma però alhora sincronitzat. Al punt 6 inclou com crear formularis en línia, una funcionalitat que he utilitzat moltes vegades.

  • Google Drive como herramienta de investigación Explica com sense sortir d'un document de Google Drive podem cercar a Google, imatges, etc. i insertar una cita.





Salut i Criteri


Mr.Llaminadures


Més articles llaminers aquí

Share this:

2 comentaris :

  1. Sembla molt útil, haurem d'investigar.
    Com sempre Mr. Llaminadures fent-nos la vida més fàcil i posant al nostre abast tantes coses que per mandra no arribaríem ni a conèixer.

    ResponElimina
  2. Soy fan de Drive! Comparto para divulgar!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes