Google és lent, prova inici.info

Avui estic molt content, us presento una idea personal que s'ha convertit en una pàgina real gràcies al disseny i suport de mon germà, així que tot està cuinat a casa.

Sou els primers a conèixer-ho, endavant, paseu paseu que us presento:

Google és lent

Sé que la frase “Google és lent” és per provocar i no és certa del tot perquè tothom utilitza el cercador de Google perquè és ràpid. Però m’explico el que us vull dir i us poso un exemple. Si vols buscar alguna cosa a la Wikipedia, una foto, la informació d’una pel·lícula, etc. sempre passem primer per la pàgina de resultats de cerca de Google i després fem clic on volem anar. Amb la corresponent pèrdua de temps i paciència.

Inici.info cerca a Google per defecte, però permet anar directament a mapes, imatges, la Viquipèdia, el teu correu de Gmail, al calendari, Evernote, música, rutes al wikiloc, consultar el temps... i molt més.

Funcionament i trucs


escriu + retorn
si escrius un text i retorn (enter), cerques a través de Google. És a dir, funciona com si tinguéssim la seva pàgina d’inici.
escriu + clic
Si escrius un text i fas clic en una icona, cerques directament al lloc que triïs (mapes, fotos, diccionari, traductor, vikipèdia, etc) sense passar pels resultats de Google. Per exemple, posem “solsona” i anem a la icona de mapes anem directament al mapa de solsona.
clic
Si cliques sense escriure res, les icones són un accés directe. Útil pel correu, facebook, etc., on moltes vegades no cerquem res però hi volem anar perquè ens tira.
doble clic
en l’ordenador podem utilitzar el doble clic sobre una icona per obrir la nostra cerca en una nova pestanya.
doble clic + cmd o Ctrl
si a més del doble clic tenim seleccionada la tecla Ctrl (o cmd en mac) s’obra la cerca en nova pestanya en segon pla.

sigues rápid (May+retorn)
La icona principal d’inici.info (la fletxa de la part superior) és un accés ràpid a qualsevol pàgina web. Si encara vols anar més ràpid pressiona la tecla May (Majúscula-Shift) i retorn. Per exemple, si escrivim fcb i fem clic a la icona principal, anem directament a http://www.fcbarcelona.cat.
multidispositiu
Funciona per ordenadors, tauletes i mòbils.


Divertimento?

En part aquest projecte és un divertimento que potser no porta enlloc però el viatge val la pena. En part trobo que cal reflexionar com cerquem a internet, un fet que s’ha tornat habitual i acostuma a ser una mica marejant d’anar d’aquí cap allà, sense accessos ràpids, ni teclat, ni trucs com el doble clic.

Ara estic molt content perquè la idea que vaig tenir fa uns 3 anys ara funciona, el disseny de mon germà m'encanta, i el resultat final és molt millor que la idea original, només això em fa estar molt content. Haguéssim pogut encarregar algú que ens fes la web, segur que tot hagués anat més ràpid però també segur que no hagué après tant ni el resultat tindria olor d’un pastís fet a casa.

A més, aprendre coses està bé per no apalancar-se. He après com fer una pàgina web sense saber-ne, html5, javascript, una extensió de Chrome i ara a veure si faig una aplicació pels móbils Android i iPhone.


Extensió per Chrome i més


Per cert, instal·leu-vos l’extensió de Chrome que us posa inici.info com a pàgina per defecte al obrir una nova pestanya. Si no utilitzeu Chrome, o voleu saber com es posa inici.info al mòbil o més coses aneu a la part de baix de la pàgina que posa +i

Sorpreses agradables

A vegades la vida et dóna sorpreses, en aquest cas una sorpresa molt gran i molt agradable. Per casualitat m'he trobat que @AlbertMurillo ha parlat de la nostra web sense enviar-li cap correu elèctric ni tenir cap tipus de contacte. En parla en el programa "els experts" de Catalunya Radio. No dura gaire però agafa l'essència de la web inici.info. M'encanta, escolteu-lo. 



Moltes gràcies Albert Murillo, mossegalapoma, amics i a tots els que ens ajudeu a la difusió. Espero que ho trobeu molt útil i ho utilitzeu. 
Salut i CriTeri

Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí


Una idea es como un virus, 
puede cambiarlo todo

Share this:

2 comentaris :

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes