Google Músic: Tota la música al núvol!

L'espai al mòbil és limitat però gràcies al servei gratuït de Google podem tenir tota la nostra música al núvol i escoltar-la quan vulguem; des del mòbil, tauleta o des de la web directament.



PASSOS
  1. Activar el servei a www.music.google.com
  2. Descarregar el programa Music Manager a l'ordenador on tenim la música i instal·lar-lo. Aquest programa queda instal·lat (tipus DropBox) i anirà pujant automàticament la música al núvol.
  3. Triar quina carpeta (o llista d'iTunes) volem sincronitzar
  4. Esperar a què es pugi tota la música al núvol. Només es pengen les cançons que no estan al núvol així que tampoc tarda tant. En el meu cas tinc 520 àlbums i va tardar un matí.
Més detalls de com funciona Google músic aquí o aquí

EL QUE M'AGRADA DE GOOGLE MÚSIC
  • Des del mòbil puc escoltar tota la meva música i si una cançó o un àlbum el vull tenir en local simplement cal seleccionar la xinxeta i es descarrega (sense connectar cap cable).
  • Des de l'aplicació del mòbil podem triar si volem veure tota la música o només la que es troba en local al mòbil. Ideal per si no volem gastar 3G.
  • Des de la web podem accedir amb el nostre usuari a www.music.google.com i escoltar el que vulguem, sense anuncis. Ideal per l'ordenador de la feina.
  • La música queda molt ben ordenada amb les portades, gèneres, llistes, etc. Jo ja ho tenia molt ordenat a iTunes, no sé que passaria si ho tingués fet un desastre.
  • Tenim una còpia de seguretat de la nostra música
Imatges de la música vista des del mòbil o des de la web:



MÚSICA TIPUS SPOTIFY

Els serveis tipus Spotify on pagues un tant al mes i tens accés a tota la música mundial no m'agraden. És un tripijoc de les discogràfiques i al final els artistes no reben res. A Google tenir els "teus discos" és gratis però també et permet aquesta opció si pagues 8 € al mes. 

M'agradaria un lloc (Google, Apple, Amazon o qui sigui) on els artistes pengessin l'àlbum i valgués 3€. Aquí alguns números:


Us preguntareu com pot ser aquests números i que l'artista rebi 2€ d'un àlbum que suposem que valgui 20€. Doncs actualment només reben el 10%, si fos el 70% rebrien els mateixos diners per cada àlbum i nosaltres pagaríem 3€ encantats. Aquest percentatge per exemple és el que funciona amb les aplicacions d'iPhone i d'Android. No sé com els artistes i els consumidors permetem aquest robatori!

Salut i Criteri


La música es sinónimo de libertad, de tocar lo que quieras y como quieras, siempre que sea bueno y tenga pasión, que la música sea el alimento del amor.

Kurt D. Cobain (1967-1994) 

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes