Descarregar la Revista CriTeri en format ePub (Readlists)

Aquest mes us podeu descarregar la revista en format electrònic:








La web està canviant el món de la informació i els nous aparells (telèfons i tauletes) ens permeten accedir a aquesta informació d’una manera més còmoda i no lligats a un PC.

Si encara no saps com llegir la revista en format ePub



El format ePub és millor que el PDF perquè et permet adaptar la dimensió de la lletra a les diferents grandàries de pantalla. L’ePub és un estàndard com el PDF i s’està estenent molt.

  • iPad o iPhone. Per llegir la revista només cal que tingueu instal·lat el programa gratuït iBooks de lectura de llibres.
  • Android. Hi ha multitud de programes per poder llegir ePubs, per exemple Aldiko o FBReader.
  • Ordinador. No sé si té molt sentit llegir un ePub en un ordinador però ho podeu fer amb el programa d’Adobe que està bastant bé o directament amb Calibre.

Com he fet l’ePub de la Revista CriTeri?


Si us ha agradat el format ePub esteu d’enhorabona perquè a partir d’ara és més fàcil i ràpid que mai fer el teu propi ePub.

Per fer-lo cal entrar a la web de Readlists (www.readlists.com), enganxar les adreces de la informació que volem tenir al nostre ePub, posar un títol i ja podem descarregar el nostre propi ePub, enviar-lo al nostre correu, a l'iPad/iPhone o al Kindle.

En aquest petit vídeo us ensenyo com ho he fet:


Que podem capturar amb Readlists?

El servei Readists és molt nou i facilita enormement la feina de capturar informació i convertir-la a ePub. Quan vaig llegir la notícia fa pocs dies sobre el servei Readlists ja sabia exactament que feia, de fet havia buscat desesperadament un servei semblant fa uns mesos abans de marxar de vacances i no vaig trobar res. Jo pensava que havia d’esperar molt per trobar alguna cosa semblant que fes el que volia i gratuït, però mira, caigut per art de màgia ja ho tenim aquí i compleix les expectatives.

Podem capturar el que sigui, per exemple:

  • Blocs de viatges. Quan he trobat més a faltar un servei d’aquest és quan marxes de viatge i has d’anar copiant i pegant en un document i després imprimir i portar un munt de pes. Aquí fas una recopilació en un plis i t’ho poses en el teu aparell de lectura. Els Blocs de qualsevol tipus contenen gran informació ordenada i actualitzada molt interessant de recopilar.
  • Copia de seguretat del nostre Bloc. No se sap mai què pot passar i amb aquest sistema és fàcil fer un fitxer ePub i tenir una còpia guardada a l'ordinador. Després amb Calibre ho podríem passar a PDF per exemple. A part de la copia de seguretat el podem utilitzar per enviar als nostres amics.
  • Informació sobre una temàtica. Capturem un munt d’informació (d’oci o feina) i ens ho portem a la platja ara que comença a fer caloreta.
  • Recopilació dels articles d’un o varis diaris o de la web o wikipedia.
  • i un llarg etc.


Que li falta a Readlists (per demanar que no quedi!)

Readlists és un servei fantàstic però molt nou i per tant segurament hi haurà millores en un futur. Algunes coses que m’agradaria que incorporés.

  • L’opció de copiar un bloc sencer que agafi totes les entrades. I ja que ens hi posem que ens doni l'opció de guardar-ho en ordre invers. Després si hi ha entrades que no ens interessa doncs sempre les podem borrar de la llista.
  • Integrar Readability i Readlists, que ja permet utilitzar el mateix usuari i si ho integressin permetria no haver d’anar copiant i pegant adreces URL. Així mateix podries utilitzar el widget Readability del navegador, capturar les webs i després fer una llista amb aquestes captures.
  • Opció d’exportar a PDF. Tot i que el format ePub és molt bó el PDF és un format molt extès i còmode. Estaria bé l'opció de crear directament el PDF. Tot i això, si ens interessa, amb Calibre podem convertir l'ePub a PDF o a altres formats.


@

Avui en lloc d’una frase us poso una cançó que m’ha recomanat el meu amic Salva d’una noia de 16 anys que canta com els àngels. HALLELUJAH!




Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes