Dropbox - El USB per despistats

Si com jo, a part del teu ordenador d'escriptori tens un portàtil, o t'emportes la feina a casa i sovint t'oblides de gravar els últims canvis fets al USB... o simplement tens ganes que et regalin un USB de 2Gb apte per despistats, avui és el teu dia de sort.
Dropbox és una carpeta "màgica" que es sincronitza automàticament a tots els ordenadors que vulguis. És a dir, tot el que posis en aquesta carpeta (o caixa) ho tindràs a tot arreu com per art de màgia. Com ho aconsegueix ?. Doncs utilitza Internet com si fos un pendrive USB per guardar les dades.



Que necessitem ?
Necessitem instal·lar un programet en el nostre Windows, Linux o Mac. El podem descarregar a partir d'aquesta invitació:

           http://db.tt/mdUUAgz

Un cop instal·lat crearà una carpeta anomenada "Dropbox" i ens haurem de crear un compte (usuari i contrasenya). Si per exemple l'hem instal·lat a la feina i hem posat uns quants fitxers quan arribem a casa l'instal·lem al nostre portàtil i posem el nostre compte. Tot el que guardem en aquesta carpeta "màgica" estarà en els dos ordenadors.

I si anem a un ordenador que no tenim el programa instal·lat ?
Doncs cap problema perquè podem entrar a la web de Dropbox (amb el nostre compte) i tenim accés als mateixos documents. De fet podem accedir als documents també des del mòbil si tenim Internet.
Jo últimament per no anar amb el USB m'adjuntava els documents en un correu (gmail.) Però això és molt més còmode perquè simplement cal posar els documents en la carpeta Dropbox i puc accedir des de tot arreu a través d'Internet. Està clar, no podem posar 50 MG i tancar l'ordenador de seguida perquè ens hem d'assegurar que s'hagi acabat la sincronització (unes icones ens informen).

I si hem eliminat un document per equivocació ?
Dropbox permet recuperar documents eliminats i versions anteriors del mateix document.... és una aplicació increïble i realment pot canviar la manera en que treballem.

Alguna sorpresa més ?
- Dins la carpeta Dropbox hi ha una subcarpeta anomenada "Públic" on podem crear un link directe a un fitxer que ens interessa. Per exemple, tenim un fitxer ZIP amb fotos originals que ocupen 80 MG (impossible enviar per mail) i aquest link si que el podem enviar a qualsevol persona per mail (encara que no tingui Dropbox). El fitxer es pot descarregar en qualsevol moment encara que l'ordenador estigui apagat, perquè aquesta informació està a Internet i no hem utilitzat ni FTP ni RapidShare ni res.

- També podem crear una carpeta amb accés compartit amb diferents usuaris de Dropbox i tots podrem posar-hi coses i treballar sobre els mateixos documents.
- Si amb 2Gb no en tenim si paguem tindrem molt més espai (50 Gb)


I la seguerat?
La seguretat és el més important perquè les aplicacions com aquestes tinguin èxit. En el cas de Dropbox els fitxers es pugen a Internet mitjançant connexió segura SSL i una vegada en els servidors son encriptats utilitzant el protocol AES-256, per lo que la seguretat es molt avançada. A més a més, els servidors utilitzats son els de S3 de Amazon.

* Els rumors comenten que Google farà alguna cosa per l'estil, uf ja ho espero i potser estarà integrat amb Gmail i.... però mentrestant aquí tenim el Dropbox


Actualització (16/04/2012): Ara Dropbox ofereix fins a 16 GB gratis 
No hi ha crisi
(el que hi ha és
molt de morro)
s'han menjat
la cirera i
tot el pastís


Eduard Canimas

Share this:

5 comentaris :

  1. Genial !!
    Però ja està bé que no s'ho quedi tot Google ! Sinó tindran massa poder ! S'està convertint en un monstre !

    ResponElimina
  2. Fantàstic !!!
    No en sabia res de res, i sembla molt pràctic !!
    Ja espero la propera entrega

    ResponElimina
  3. Ei si us feu del club DropBox podeu utilitzar aquest link:

    https://www.getdropbox.com/referrals/NTM2MDAwMzk

    Així em donen espai extra gratis :-)

    ResponElimina
  4. i mira que rapidshare ja em semblave bo,...això es tot un descobriment!

    ResponElimina
  5. Idò, jo faré servir el link... Gigues a canvi d'informació!

    Un article excel·lent!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes